10.6.2023 Proběhl dětský myslivecký den

12.06.2023 08:10

Je již u nás v obci tradicí, že pro děti připravujeme ve druhém červnovém víkendu dětský den s mysliveckou tematikou.
I letos 10.6.2023 jsme se snažili připravit vše tak, aby si děti s rodiči tento den u nás v mysliveckém areálu užili.
Celý myslivecký den jsme začali  nabídkou zvěřinového obědu pro příznivce myslivecké kuchyně. Nebyly to tradiční zvěřinové hody, ale v nabídce jsme měli srnčí gulášek, myslivecké právo a zvěřinový vývar. Ti co přišli všechno snědli, takže jim asi chutnalo. 
Po obědě začalo putování dětí po revíru, kde jsme měli připravena stanoviště se zaměřením na myslivost a přírodu. Tato procházka není dlouhá a vše probíhá v blízkém okolí našeho mysliveckého areálu na Záhumenské ulici. 

Děti mohli shlédnout a aktivně se zůčastnit úkolů na těchto stanovištích:
-Dětský koutek s aktivitami zaměřenými na tělesné schpnosti a šikovnost dětí
-Sokolníci - na stanovišti byla předvedena sova pálená, poštolky a jestřáb
-Zatloukání hřebíků do špalku - děti museli předvést svoji šikovnost při ovládání kladívka
-Stopy zvěře - k obrázkům stop přiřazovali děti obrázky zvěře v přírodě
-Myslivecká kynologie - naši myslivci přivedli své psy a zde proběhli ukázky výcviku loveckých psů
-Včelařství - vyjímečná možnost vidět prosklený včelí úl se včelí královnou a včelkami a krásným výkladem
-Střelnice - děti si vyzkoušeli střelbu ze vzduchovky
-Hasiči - toto stanoviště je zaměřeno na osvětu. Všichni bychom měli vědět jak zabránit požárům v přírodě 
-Trofeje zvěře - předvedeny byly trofeje ulovené zvěře v naší honitbě, zvěře ulovené jiných oblastech Čech, ale i zvěře z jiných světadílů  

Nedílnou součástí našeho mysliveckého dne je vyjížďka na traktorovém vleku za historickým traktorem. V dnešní době je to pro malá děcka vyjímečný zážitek. Také jsme zajistili kozu, která byla dříve součástí každého venkovského obydlí. To byl pro děti další silný zážitek, když si tuto tradiční českou bílou kozu mohli pohladit. Bylo předvedeno troubení mysliveckých signálů a k tomu výklad v které části lovu se signály troubí. Po procházce části honitby byla připravena soutěž v zatloukání hřebíků na čas nejprve pro děti, následně pro tatínky a nakonec se předvedly i maminky. 
Za přípravu tohoto mysliveckého dne, který se jistě povedl si můžeme my, pořádajíci členové myslivci poděkovat a pogratulovat. Poděkování patří také těm lidem, kteří nejsou členy mysliveckého spolku, ale dobrovolně přijdou a předvedou svůj obor - takže děkujeme Evě Nejmanové s předvedenými dravci. Václavu Jiráskovi za ukázku včelího úlu a včelařskou osvětu. Pavlu Podstatovi a přítomným slečnám hasičkám ze Sboru dobrovolných hasičů České Meziříčí. Elišce Luňákové a Andree Nejmanové, které se postarali o stanoviště dětských aktivit. Michalovi Sapižákovi za troubení mysliveckých signálů. Romanu Petřákovi za předvedení jeho kozy obecné.

Děkujeme všem přítomným rodičům, že vyvedli své ratolesti ze svých obydlí a přišli k nám myslivcům. Snad jsme dětem ukázali něco co doma neuvidí a nezkusí. 
Tak zase za rok v červnu  -  LOVU ZDAR

Myslivecký spolek České Meziříčí

-fotky ve fotogalerii-

 

 

 

10.6.2023 Proběhl dětský myslivecký den

Tato fotogalerie je prázdná.